Over ons

Laatste Tweets
Om de laatste Tweets van Kok Wooncenter te bekijken dien je akkoord te gaan met marketing cookies.
Klik hier om de 'marketing' cookies te accepteren.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Naast dat wij al sinds de jaren '80 bedrijfsafval scheiden en zo veel mogelijk watergedragen lijmen verwerken is onze extra inzet voor de medemens niet ongemerkt voorbij gegaan. Wij zijn o.a. voor onze inruilweken genomineerd geweest voor de WonenisAwards voor het onderdeel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 

Inruilweken

Kok Wooncenter organiseert sinds 2003 in een bepaalde periode de "Inruilweken". Gebruikte meubelen uit Nederland krijgen een tweede leven in bijv. Roemenië. Klanten kunnen hun bestaande banken, tafels, stoelen of Inruilwekenkasten tegen geld inleveren. Hiermee biedt Kok Wooncenter klanten een keuze om hun bestaande meubelen een tweede leven te geven bij mensen in een land waar armoede nog enorm groot is. Kok Wooncenter regelt alles geheel belangeloos. 
Kok Wooncenter vraagt om een foto van het in te leveren meubel om te garanderen dat het in goede staat is.
Vooral mooie spullen die een emotionele waarde hebben worden aangedragen voor de inruilactie. Klanten vinden het fijn dat hun oude meubelen een goede nieuwe bestemming krijgen.
            

Naast de inruilweken is Kok Wooncenter regelmatig betrokken bij maatschappelijke projecten. Hieronder een aantal voorbeelden die wij hebben gestimuleerd:

Lunchroom Terminus De Onthaasting wordt gerund door medewerkers met een verstandelijke handicap en dat maakt het speciaal. Wie bij Terminus De Onthaasting eet, neemt de tijd en laat zich verrassen door de ontwapenende authenticiteit van de medewerkers.http://www.terminusdeonthaasting.nl

Het Toon Hermans Huis. Ontmoetingsplaats en wegwijzer voor allen die met kanker te maken hebben. 
Het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) is een ontmoetingsplaats en wegwijzer voor mensen met kanker, voor hun partners, kinderen, familie en vrienden en ook voor hun nabestaanden. Om ze te helpen zo goed mogelijk te kunnen leven en omgaan met kanker.  http://www.thha.nl                     
 
De Social Sofa is een betonnen buurtbank met telkens een unieke mozaïekafbeelding. Deze mozaïekafbeelding wordt in het Social Sofa-atelier gemozaïekt door voornamelijk arbeidsre-integranten. Maar de Social Sofa wordt ook door buurtbewoners, collega’s, vriendenclubs of zomaar door passanten bij hen in de buurt gemozaïekt. Mozaïeken van een Social Sofa is een bezigheid bij uitstek om samen te doen. Samen in een werkplaats of gewoon op straat in een tentje, een praatje maken en tegelijkertijd iets moois creëren. Dat werkt, de resultaten spreken voor zich. Met elke Social Sofa is er weer een plek waar we elkaar op een dagelijkse, spontane en onbevangen manier kunnen ontmoeten.   
 

Kok Wooncenter gaat voor duurzaam

Middels 350 zonnepanelen voorziet Kok Wooncenter in zijn stroombehoefte.