# SEO

Laatste Tweets
Om de laatste Tweets van Kok Wooncenter te bekijken dien je akkoord te gaan met marketing cookies.
Klik hier om de 'marketing' cookies te accepteren.

Kwaliteitsinfo raambekleding

Gordijnen, inbetweens en vitrages

Bij plaatsing van rails, gordijnen, inbetweens, vitrages of zonwering dient de te stofferen ruimte rondom de ramen leeg te zijn, dit om een goede verwerking (boren, spannen, ophangen) van uw aankoop te kunnen garanderen. Uw oude rails, gordijnen, inbetweens, vitrages of zonwering dienen verwijderd te zijn. Wij vragen u de te stofferen ruimte voor een goede productverwerking te verwarmen tot ca 18° C. 
 

Zelf wassen

Veel gordijnen, inbetweens, vitrages, panelen en vouwgordijnen kunt u zelf wassen, volg hierbij altijd de regels volgens de behandelingssymbolen op uw was- en behandelinstructie, mochten er onduidelijkheden of vragen zijn, informeer dan bij uw verkoopadviseur. 
Voor u gordijnen, inbetweens of vitrages wast, verwijdert u het best de haken, zo kunnen er geen lelijke ophalen in uw gordijnen, inbetweens of vitrages ontstaan. 
Panelen en vouwgordijnen verwijdert u door het klittenband los te maken. Neem ruim sop in teil of bad, laat de gordijnen er niet in staan. Wast u in een wasmachine vul deze dan tot maximaal voor tweederde om al te grote wrijving van de stof te voorkomen. Houdt de maximum temperatuur van de instructie aan, wring de gordijnen niet maar hang deze nat op. Om verkleuringen tijdens het wassen te voorkomen raden wij het gebruik van een vloeibaar bont- of fijnwasmiddel aan, het wasmiddel mag in geen geval optisch wit of bleekmiddel bevatten. 
 
De meeste vitrages bestaan uit 100% polyester en kunnen dus goed zelf gewassen worden. De stof krimpt niet of nauwelijks. Soms is het met de hand wassen in ruim water op 30° C noodzakelijk (zie hiervoor de was- en
behandelinstructie). 
 
Gordijnen, inbetweens, panelen en vouwgordijnen die zelf gewassen kunnen worden, moeten soms daarna gestreken worden. 
Ga echter niet snel over tot strijken, gordijnenstoffen bevatten veelal een kreukherstellende finish, de meeste kreuken zakken na reiniging er in een aantal weken vanzelf uit. Panelen en vouwgordijnen vallen altijd al een nonchalanter en (te veel) strijken geeft vaak een ongewild effect. Aan strijken zijn risico’s verbonden: het kan leiden tot vervorming en toename van de kreukgevoeligheid. 
 
Gordijnen, inbetweens, vitrages, panelen en vouwgordijnen zijn textielproducten, die net als ander textiel (kleding) na wassing kunnen krimpen en kreuken, er kan in dat geval geen sprake zijn van fouten en/of garanties. 
 

Chemisch reinigen

Gordijnen, inbetweens en vitrages die gewassen kunnen worden, moeten bij voorkeur chemisch gereinigd worden. De bekende behandelingssymbolen op uw was- en behandelinstructie bieden hierbij uitkomst. 
Mochten er onduidelijkheden of vragen zijn, informeer dan bij uw verkoopadviseur of bij uw chemisch reiniger. 
Over het algemeen behouden bij chemische reiniging de kleurstoffen goed hun echtheid, wordt de greep van de stof zo min mogelijk aangetast en blijft een eventuele krimp tot een minimum beperkt. 
 

Zonwering

De meeste jaloezieën, rolgordijnen, stoffen en PVC lamellen kunt u zelf wassen en/of reinigen. Dit geldt ook veelal voor vouw- en paneelgordijnen, volgt u echter altijd de bijgevoegde was- en behandelinstructies betreffende de wasbaarheid van de stof (lees ook het hoofdstuk ‘Gordijnen, inbetweens en vitrages’). 
Alle zonwering is reinigbaar door reinigingsspecialisten, dit geldt dus voor alle soorten jaloezieën, lamellen, rolgordijnen, plissés en duettes. Voor silhouettes, facettes, vouw- en paneelgordijnen.