# SEO

Laatste Tweets
Om de laatste Tweets van Kok Wooncenter te bekijken dien je akkoord te gaan met marketing cookies.
Klik hier om de 'marketing' cookies te accepteren.

Kwaliteitsinfo slapen

 

Bezorgen van bedden, kasten en matrassen

 • Kasten, matrassen en bedbodems in grote maten (vanaf 90 x 200) kunnen niet vanzelfsprekend overal naar binnen. Denkt u aan smalle trappen, wenteltrappen en doorgangen, de wanden van uw trappenhuis dienen vrij te zijn van schilderijen en obstakels, zo ontstaat een goede doorgang en wordt breuk vermeden. 
 • Uw oude slaapkamermeubel dient verwijderd te zijn, zodat uw slaapkamer leeg en schoon is. Zorgt u voor een verlengkabel met stopcontacten ! Dit voor eventuele wekkerradio’s, verlichting en elektrische bodems. Na plaatsing van uw slaapkamermeubel kunt u er waarschijnlijk niet meer goed bij. 
 • De meeste bedden en/of boxsprings hebben pootjes van hout of metaal. De onderkant hiervan kan ruw of scherp zijn. Wij adviseren u vilt hieronder te plakken om beschadiging van uw vloer te voorkomen. (dit hebben onze monteurs bij zich)
 • Ruwe accessoires, zoals aardewerk, kopjes en siervoorwerpen kunnen krassen op lak. Gebruik onderzetters of vilt om deze krassen te voorkomen. Plak ook vilt onder telefoons en lampen, de zwarte nopjes kunnen afgeven op MDF en lak. 
 • Scharnieren en sloten verdienen een keer per jaar olie, dat zorgt ervoor dat ze goed blijven functioneren. 
 • Garderobekasten dienen voor een goede verankering aan de muur te worden vastgezet. Een winkelhaakverankering wordt bij plaatsing van de garderobekast bij u afgeleverd, mocht u deze niet ontvangen hebben, informeer dan bij verkoopadviseur. 

Matrassen

 • Uw matras dient op een goede meeverende matrasdrager met goede ventilatiemogelijkheden te liggen. Een slappe of doorgezakte bedbodem geeft een slecht slaapcomfort en zal leiden tot beschadiging van uw matras. 
 • Voor een goede bescherming en een langere levensduur van uw matras is het noodzakelijk antislip matrasbeschermers (niet bij boxsprings) en moltonhoezen te gebruiken. 
 • Een nieuwe matras heeft een bepaalde stramheid, die na een paar dagen verdwijnt. Hierdoor zal uw matras de eerste verstelbewegingen niet optimaal volgen. 
 • Wij raden u aan om op de matras te gaan liggen tijdens de eerste verstelbewegingen. Na de eerste weken van gebruik zult u een lichte indruk van de toplaag waarnemen, dit is een normale zetting van uw matras. De matras daarna comfortabel zoals u van een matras verwacht. 
 • Uw matrassen dient u 1 keer per 2 weken goed te ventileren/luchten, vouw uw matras niet dubbel. 
 • U dient uw matras daarbij regelmatig in de lengte en of geheel om  te draaien, dit voorkomt continue druk op dezelfde plaats. Desgewenst kunt u uw matras reinigen met een borstel, maar niet kloppen of stofzuigen. 
 • Natuurlijk gebruikt u uw bed niet alleen om in te slapen, denk aan ontbijt op bed, een spannend boek met een goed glas wijn. Niet geheel vrij van risico: vlekken!  Bevochtig uw matras zo min mogelijk, zet uw matras desnoods recht op en laat alles na behandeling met James of TMC goed drogen. 

Bedbodems

U heeft een kwalitatief hoogwaardig product gekozen, dat wordt gekenmerkt door nauwelijks onderhoud en een eenvoudige bediening. 
 • Een nieuwe matras met verstelbare bodemcombinatie heeft een bepaalde stramheid, die na een paar dagen verdwijnt. Hierdoor zal uw matras de eerste verstelbewegingen niet optimaal volgen. Wij raden u aan om op de matras te gaan liggen tijdens de eerste verstelbewegingen. 
 • Ongewenste geluiden worden meestal veroorzaakt door bewegende delen die elkaar raken. De oorzaak kan een missend onderdeel zijn of niet goed vastgemaakte of losgeraakte onderdelen (door verplaatsing). Controleer of het bed vlak en waterpas staat, van de muur vrij staat, en of er geen voorwerpen in het bed liggen die er niet horen (lepels, pennen). 
 • Lost het probleem niet op, neem dan gerust contact op met uw verkoopadviseur of de servicedienst, graag komen wij om een en ander te controleren en eventueel te herstellen. Tenslotte: uw bed heeft, net als uw auto, af en toe onderhoud nodig, dat zorgt ervoor dat alles goed blijft functioneren en u van optimaal rust- en slaapcomfort kunt genieten.

Dekbedden en kussens

Grof weg zijn er drie soorten dekbedden: 
Donsen dekbedden wordt vaak vermengd met kleine veertjes, het donsgehalte (15-100%) geeft de kwaliteit aan: hoe meer dons, hoe lichter het dekbed. 
Wollen dekbedden zijn meestal van 100% zuiver lams- of scheerwol. 
Synthetische dekbedden worden gevuld met gesloten en holle staafjes (vezels), de holle staafjes zijn veerkrachtiger en isoleren (verwarmen) beter. 
 
De gebruiksvoorschriften voor een dekbed of kussen zijn relatief eenvoudig, ze hebben weinig onderhoud nodig. 
 • Elke dag uw dekbed en kussen goed opschudden en het slaapkamerraam een uurtje open zetten voor de nodige ventilatie is voldoende om uw dekbed en kussen in goede conditie te houden. 
 • De meeste dekbedden kunt u zelf wassen, zie hiervoor het wasvoorschrift aan uw dekbed. Dekbedden moeten zorgvuldig gespoeld en gedroogd, zodat het volume weer volledig terugkomt. 
 • De meeste wollen en grotere dekbedden kunnen niet in uw wasmachine, hiermee kunt u het best terecht bij uw stomerij. 
 • Door vochtverlies tijdens de nachtrust slijt uw donzen dekbed/hoofdkussen, wij adviseren dan ook uw donzen dekbed/hoofdkussen af en toe bij een warmte bron te leggen (niet erop). 
 • Stel uw donzen dekbed/hoofdkussen niet aan zonlicht bloot en ga niet op uw donzen dekbed/hoofdkussen zitten. 

Dekbedovertrekken

Een dekbedovertrek uit onze collectie is een kwaliteitsproduct dat met uiterste zorg is samengesteld. 
 • Alvorens uw nieuwe dekbedovertrek te wassen en in gebruik te nemen, dient u het dekbedovertrek te controleren op zichtbare gebreken. Na het wassen of na ingebruikname vervalt het recht tot reclamatie. 
 • Voor een lange levensduur verdient het de aanbeveling uw dekbedovertrek te wassen volgens de bijgevoegde wasinstructies. Om verkleuring tijdens het wassen te voorkomen, dient u uw dekbedovertrek altijd binnenstebuiten te wassen. 
 • Het is beter uw wasmachine niet te vol te stoppen, was vooral met ruim water en gebruik zeker niet teveel (liefst een vloeibaar) wasmiddel; teveel wasmiddel kan de mooie kleuren aantasten.