# SEO

Laatste Tweets
Om de laatste Tweets van Kok Wooncenter te bekijken dien je akkoord te gaan met marketing cookies.
Klik hier om de 'marketing' cookies te accepteren.

Kwaliteitsinfo vloerbedekking

Bij de plaatsing van tapijt en/of harde vloerbedekkingen dient de te stofferen ruimte leeg, glad en stofschoon te zijn, om een goede verwerking (uitrollen, lijmen, spannen) van uw aankoop te kunnen garanderen. De te stofferen ruimte dient verwarmd (circa 18°C) te zijn en uw oude vloerbedekking verwijderd. Vloerbedekking wordt aangeleverd op rollen van vier of vijf meter breedte. Kan deze rol goed naar binnen ?! Denk aan smalle doorgangen en trappen, mocht u twijfelen, komen wij graag de situatie thuis bekijken. 

Stoffen vloerbedekking

Goed onderhoud is eenvoudig. De gouden regels zijn: houd vuil buiten de deur, stofzuig regelmatig, verwijder vlekken zo snel mogelijk en geef uw tapijt tijdig een onderhoudsbeurt. Door het gebruik van een rooster of borstelmat bij de voor- en achterdeur wordt 
het vuil opgevangen. Een schoonloopmat achter de deur rekent af met fijn vuil en vocht. Pas op voor zand, het is zo scherp als glas. Om een frisse uitstraling van uw vloer te bewaren is het van belang dat u binnengelopen zand snel opzuigt en/of verwijdert. 
Twee maal per week zuigen is minimum. Gebruik een goede stofzuiger, liefst met een elektrisch ronddraaiende borstel. Zo’n borstel richt de pool weer op en verwijdert het vuil dat tussen de polen valt. 
Het vermogen (watts) van een stofzuiger is minder van belang dan algemeen wordt aangenomen. Het is vooral de onderdruk (minimaal 160 millibar) van het mondstuk die de zuigkracht bepaalt. Vervang tijdig een volle stofzak, deze vermindert de zuigkracht aanzienlijk. 
Net als uw auto dient u uw tapijt van tijd tot tijd ook een onderhoudsbeurt te geven. U kunt kleine oppervlakken zelf handmatig reinigen, gebruik daarbij James of TMC. Gebruik een zachte doek en reinig uw tapijt door met grote halen te wrijven, zet niet te veel kracht. U kunt alle soorten, ook wol en hoogpolig tapijt, op deze manier reinigen. Bij een ‘grote beurt’ wordt het gehele tapijt gereinigd. Wij adviseren u dit over te laten aan professionele reinigers, zij gaan grondig en veilig te werk en bieden garantie op een optimaal resultaat. Bel ons gerust voor adressen van professionele reinigers bij u in de beurt.

Toch vlekken. Geen paniek.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar mocht het onverhoopt gebeuren, kunt u de meeste vlekken met gewoon water verwijderen. Pak een handdoek, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen, herhaal deze handeling zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de plek daarna rustig opdrogen, gebruik geen föhn, hitte kan de vlek fixeren. Voor alle andere vlekken bestaan ook goede oplossingen, zie www.james.nl . 
Schoonmaken met droogschuim of shampoo raden wij af, er kunnen kleverige zeepresten achterblijven die vuil versneld aantrekken. 
Rode wijn vlek?! Nooit doen: zout of witte wijn gebruiken, u maakt de vlek alleen maar erger. 

Iets over shading

Shading is een optisch effect, het ontstaan van schijn vlekken. Het ziet eruit alsof water is gemorst. Als u bij bepaalde verlichting in bepaalde hoeken kijkt, lijkt het alsof de stof van kleur verandert, donkerder wordt. 
Het effect draait mee als u van positie verandert. Op de betreffende plaats ligt de pool niet in dezelfde richting. Het ontstaan van shading is ondanks wetenschappelijk onderzoek niet vastgesteld en wordt internationaal dan ook niet als productiefout aangemerkt. 

Vinyl en andere harde vloeren

Goed onderhoud is eenvoudig. De gouden regels zijn: houd vuil buiten de deur, stofzuig of wis regelmatig, verwijder vlekken zo snel mogelijk en geef uw vloer tijdig een onderhoudsbeurt. 
Door het gebruik van een rooster of borstelmat bij de voor- en achterdeur wordt het vuil opgevangen. Een schoonloopmat achter de deur rekent af met fijn vuil en vocht. 
Pas op voor zand, het is zo scherp als glas. Om een frisse uitstraling van uw vloer te bewaren is het van belang dat u binnengelopen zand snel opzuigt en/of verwijdert. 
Gebruik vilt(glijders) om krassen op uw vloer zoveel mogelijk te voorkomen. 

Vinylvloeren en Marmoleum

Voor onderhoud en reiniging van uw vinylvloerbedekking of marmoleum adviseren wij het product Forbo Cleaner en Forbo Polish (in de showroom verkrijgbaar). 
Een onderhoudsproduct dat reinigt en een beschermend laagje achterlaat, het geeft uw vloer een stroef oppervlak en een matte glans. 
Na het leggen van uw vinyl- of marmoleumvloer dient u deze te reinigen met een sopje van water met Forbo Polish. 
Het dagelijks onderhoud bestaat uit stofwissen en vlekken verwijderen. De stofwisser rekent hygiënisch, geruisloos en snel af met stof en zanderig vuil. 
Stofzuigen is ook mogelijk maar stofwissen is effectiever en driemaal sneller. 
Laat moeilijke vlekken niet opdrogen maar veeg deze direct weg. Teer (met terpentine verwijderen) en schoenpoets (met Forbo Cleaner verwijderen) e.d. onmiddellijk weghalen. Gebruik geen (vloeibare) schuurmiddelen, aceton, ammonia of thinner. 
Afhankelijk van het gebruik van uw vloer één keer per week dweilen met een sopje van water met 125 cc Forbo Cleaner op 5 liter water. Monel heeft een reinigende werking en laat tegelijk een zeepfilm achter op de vloer, waardoor vuil minder snel hecht. Na dweilen met helder water is niet nodig. Als hoofdreiniging enkele keren per jaar (afhankelijk van gebruik) uw vloer schrobben met water waaraan Forbo Cleaner is toegevoegd (5 liter water met 125 cc Forbo Cleaner). Nadweilen met helder water daarna de vloer moppen met een verhoogde concentratie Forbo Polish (5 liter water met 250 cc Forbo Polish) en laten drogen.

PVC-vloeren

Alle design vloeren dienen regelmatig gereinigd te worden; hoe en hoe vaak is afhankelijk van de plaats waar de vloer ligt en de mate waarin hij belopen wordt. Het onderhoud van PVC-vloeren is erg eenvoudig. Met een stofzuiger en een dweil 
blijft u jarenlang genieten van uw vloer. Behalve mooi en hygiënisch schoon, is onderhoud ook direct van invloed op de levensduur van de vloer. PVC-vloeren zijn voorzien van een PU-oppervlakteveredeling die de vloer beschermt tegen verontreinigingen. 
Deze coating vergemakkelijkt het schoonmaken van de vloer en is de basis voor verdere reinigingsmaatregelen. Als hardnekkig vuil zich niet meer bij de normale dagelijkse reiniging laat verwijderen, is het aan te bevelen om tussentijds een extra reiniging met een neutrale of PU-reiniger uit te voeren. Uw verkoopadviseur helpt u graag met de juiste keuze. 

Metrofloor

Net als vinyl en marmoleum een kunststof vloerbedekking. Na het leggen van uw metroflor-vloer adviseren wij u deze goed te reinigen met een sopje van water met een huishoudonderhoudsmiddel. 
Daarna de vloer voorzien van een Metropolish beschermlaag. (Dit kan pas nadat de lijm onder uw vloer minimaal 24 uur is uitgehard). De fles goed schudden en de Metropolish puur, dun en gelijkmatig aanbrengen. 
De vloer circa 30 minuten laten drogen en een tweede laag kruiselings aanbrengen. Gebruik 1 liter voor 30 tot 35 m2 per laag, voor een woonkamer van 30 m2 hebt u twee flessen Metropolish nodig. 
Het dagelijks onderhoud bestaat uit stofwissen en vlekken verwijderen. De stofwisser rekent hygiënisch, geruisloos en snel af met stof en zanderig vuil. Stofzuigen is ook mogelijk maar stofwissen is effectiever en driemaal sneller. 
Laat moeilijke vlekken niet opdrogen maar veeg deze direct weg. Gebruik voor moeilijke vlekken Metroclean. Gebruik nooit (vloeibare) schuurmiddelen, aceton, ammonia of thinner. Als hoofdreiniging enkele keren per jaar (afhankelijk van gebruik) uw vloer 
reinigen met een sopje van water met een huishoudonderhoudsmiddel. Nadweilen met helder water daarna de vloer moppen met Metropolish, puur, dun en gelijkmatig aanbrengen en circa 30 minuten laten drogen. Hierna een tweede laag 
kruiselings aanbrengen. Gebruik 1 liter voor 30 tot 35 m2.

Laminaat

Goed onderhoud is eenvoudig. De gouden regels zijn: houd vuil buiten de deur, stofzuig of wis regelmatig, verwijder vlekken zo snel mogelijk en geef uw laminaatvloer tijdig een onderhoudsbeurt. 
Door het gebruik van een rooster of borstelmat bij de voor- en achterdeur wordt het vuil opgevangen. Een schoonloopmat achter de deur rekent af met fijn vuil en vocht. 
Pas op voor zand, het is zo scherp als glas. Om een frisse uitstraling van uw vloer te bewaren is het van belang dat u binnengelopen zand snel opzuigt en/of verwijdert. Gebruik vilt(glijders) om krassen op uw vloer zoveel mogelijk te voorkomen.
Het dagelijks onderhoud bestaat uit stofwissen en vlekken verwijderen. De stofwisser rekent hygiënisch, geruisloos en snel af met stof en zanderig vuil. Om aanklevend stof of vuil te verwijderen dient “licht vochtig” gereinigd te worden. Laat moeilijke vlekken niet opdrogen maar veeg deze direct weg. Met de Quick Step onderhoudsproducten kan men zowel droog als licht vochtig vlekken onmiddellijk weghalen. Gebruik geen (vloeibare) schuurmiddelen of ammonia. 
De stofzuiger is geschikter bij vloeren met afgeschuinde zijkanten, bij een te vochtige reiniging kan vuil aankleven in de schuine kant en dit zal moeilijk te verwijderen zijn. Daarom uw laminaatvloer altijd eerst stofzuigen en eventueel daarna licht vochtig reinigen. Navegen steeds met een droge microvezeldoek. Verf of viltstift op mijn laminaatvloer !! Met organische oplosmiddelen zoals aceton of thinner verwijdert u deze vlekken, ze tasten uw Quick Step vloer absoluut niet aan. U dient deze producten wel steeds op een doek aan te brengen en niet rechtstreeks op uw laminaatvloer. 

Beschadigingen

kleine beschadigingen in uw laminaatvloer (putjes) kunnen met Quick Step Fix opgevuld worden. Kieren in de vloer kunnen hersteld worden met Quick Step Kit. Beide producten zijn beschikbaar in bijpassende kleuren, waardoor herstelling bijna onzichtbaar is. 
Indien er grotere beschadigingen zijn dan is het natuurlijk altijd mogelijk om een of meerdere panelen te vervangen, ook in het midden van de vloer. Wij adviseren u dan ook na het leggen van uw laminaatvloer overgebleven panelen te bewaren voor noodgevallen.