Arco tafels en stoelen

arco: table manners

Tafels nemen een centrale plek in ons leven in: we eten, praten, spelen en werken aan tafel. Arco ontwerpt, ontwikkelt en produceert al meer dan honderd jaar op eigen wijze tafels voor al deze tafelmomenten. Voor bij die tafels biedt Arco stoelen, kasten en kleinmeubilair.

Aandacht staat in Arco's visie voorop. Dat begint bij het hout dat de basis vormt van elk ontwerp. Met zorg selecteert en bewerkt Arco het materiaal dat in steeds meer gevallen uit de eigen regio komt. Lees hier meer over Local Wood.      

collectie

De collectie van Arco bestaat uit tafels, salontafels, kasten, stoelen, fauteuils en banken van befaamde ontwerpers waaronder Bertjan Pot, Dick Spierenburg, Ineke Hans en Willem en Jorre van Ast. Elk meubel wordt bij Arco in Winterswijk op bestelling gemaakt in de houtsoort, kleur en lakafwerking die u verkiest. Zo krijgt elk Arco-designmeubel zijn eigen gezicht, zijn eigen verhaal.    

Arco in uw interieur

De adviseurs van Kok Wooncenter zijn precies op de hoogte van de talloze mogelijkheden om de meubels van Arco in uw interieur toe te passen. Zij maken daarbij gebruik van een 3D roomplanner waarin zij uw woonkamer met de gewenste opstelling aan u kunnen presenteren. Maak hier meteen een afspraak voor een gratis interieuradvies.

Meer over

Arco Historie

Arco vierde haar 100-jarige bestaan in 2005. In dit centennium heeft het bedrijf een boeiende ontwikkeling doorgemaakt van producent van (klassieke) kleinmeubelen tot internationaal toonaangevende aanbieder van woon- en projectmeubelen in het designsegment van de markt.
Arco's voorgeschiedenis begint in 1904, toen Wouter van Ast, de grootvader van de huidige directeur, in Winterswijk een winkel begon in boeken en prenten. In de jaren veertig nam Wouters zoon Arend Cornelis de 'Van Ast Lijstenfabriek en Glashandel' over en hij creëerde vervolgens de 'Arco Kleinmeubelfabriek'. De naam Arco is niet uit het Italiaanse woordenboek geplukt, maar is een samentrekking van de Hollandse voornamen Arend en Cornelis.

Arco Productie

Naast het uiterlijk van een meubel, zijn duurzaamheid, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en verantwoorde materiaalkeuze aspecten waaraan Arco meubelen grote waarde hecht. Gelet op ons aller zorg voor het milieu, ziet Arco het als haar opdracht om middels een kritisch en zorgvuldig materiaalgebruik en gebruik makend van zowel moderne als ambachtelijke technieken een duurzaam en technisch hoogwaardig meubel te produceren.

Arco tafels, salontafels, kasten, fauteuils en stoelen

  • Producten
  • Sorteren

  • Producten
  • Sorteren