Linteloo meubelen banken stoelen fauteuils

Linteloo meubelen: The Feel Good Factor

Linteloo staat voor wonen met gevoel en met een eigentijdse stijl.

De stijl van Linteloo draagt de signatuur van ontwerpers die trend en tijdgeest trefzeker vertalen naar de warme beleving van het Linteloo gevoel.
De collectie bestaat inmiddels uit banken, fauteuils, stoelen, tafels, tuinmeubelen en interieurdecoratie.
Linteloo heeft met haar jeugdige bestaan zelfs al een klassieker in huis. De "Easy Living", een tijdloze hoezenbank.

Linteloo Feel Good studio

In nauwe samenwerking met de medewerkers van Linteloo presenteren wij als grootste dealer van midden-Nederland het allermooiste van Linteloo in een onze nieuwe studio.

Meer over

Interview met Jan te Lintelo

Jan te Lintelo van het meubelmerk Linteloo wordt vaak als onrustig bestempeld, maar eigenlijk vindt hij dat zelf wel een kwaliteit. ‘Misschien is die onrust juist de charme van de collectie en het bedrijf,’ zegt hij.
Ruim tien jaar gelden stak hij al zijn geld in zijn nieuwe meubelmerk Linteloo en startte met meubels en verlichting van jonge Nederlandse ontwerpers als Roderick Vos en Edward van Vliet. Jan besloot zich te concentreren op zitmeubelen en tafels, en af te zien van vloerkleden, verlichting, accessoires. Eindelijk
produceerde hij het meubel dat al jaren in zijn hoofd zat en dat hem zo vaak was afgeraden: een enorme leefbank. De Easy Living, een nonchalante bank van 2.65 m waar iedereen spontaan op neerplofte, werd een daverend succes.

Vanaf toen begon Linteloo te lopen.

Als een sneeuwbal die van een berg afrolt, zoals Jan te Lintelo zelf zegt. De enorme houten VNU tafel van Henk Vos die volgde, werd ook een succes en is veelvuldig gekopieerd ‘Ik kijk niet naar wat anderen doen, ik denk honderd procent vanuit mezelf. Als ik behoefte heb aan een bepaald meubel zijn er vast meer mensen die dat hebben. Die dingen zitten in de lucht. Linnen vind ik zelf prachtig, dus dat gebruik ik, ook al kreukt het. Ik ga altijd eerst mijn gevoel achterna. We zetten een beeld neer, een sfeer van lekker leven. Onze strakke banken zijn gezellig strak, het leer van onze stoelen is plantaardig gelooid, kwetsbaar, er komen krasjes op. Het leeft, dat vind ik belangrijk. Dat maakt de Aulia ook bijzonder, dat tafelblok is heel strak, maar door die verschillende tinten hout gebeurt er ontzettend veel. Onze meubels zijn net even verrassend, maar niet te gecompliceerd. We maken leefbare meubels.

Linteloo is een keus.

Dat zie je ook aan de mensen die hier komen, dat zijn allemaal leuke types.
Die kopen zo’ – hij knipt met zijn vingers - ‘een bank als ze er weg van zijn.’.

Productadvies/tips

Linteloo Brandstore

In onze Linteloo Studio kunnen wij u alles vertellen over Linteloo. En natuurlijk kunt u uitgebreid de banken, fauteuil, stoelen en tafels testen en beoordelen op design of afwerking.
Onze adviseurs zijn speciaal getraind door Linteloo en maken gebruik van de 3D roomplanner waarin wij uw woonkamer met de gewenste opstelling kunnen presenteren.

Kok Wooncenter en stoer wonen

Natuurlijke materialen, hout, kokos, wol, katoen en leer, spelen in deze woonstijl nadrukkelijk de hoofdrol. De houten meubelen hebben een ingetogen karakter en laten zich graag combineren met stijlvolle designproducten. De belangrijkste houtsoorten op dit moment zijn: eiken, in een grafiet of witgewassen kleur, noten- en iepenhout, gezeept of geolied. In de stoffering zijn weeftechnieken belangrijker dan designering. Wit en ecru laten zich makkelijk afwisselen met felle kleuren en de warme leertinten.

Linteloo ziet u bij de grootste Design Center van Nederland

  • Producten
  • Sorteren

  • Producten
  • Sorteren