Montis meubelen banken stoelen en fauteuils

Montis Design Store

Kok Wooncenter is een geselecteerde Montis dealer. In onze showroom ziet u een uitgebreide presentatie van de Montis meubelen, van de design klassiekers tot en met de nieuwste modellen. 
 
De collectie van Montis bestaat momenteel uit banken, fauteuils, stoelen, barkrukken en tafels. 
 
 

Montis Toonaangevend meubeldesign

Montis is eind 1974 opgericht in Dongen. De gebroeders Van den Berg besloten samen hun creatieve ideeën te verwezenlijken. De locatie Dongen is destijds bewust gekozen. Leren bekleding werd een specialiteit en alle belangrijke leerlooierijen en leervakkennis lagen in dit gebied, dat de ‘Langstraat’ genoemd wordt. Inmiddels is de kleine meubelfirma van toen uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend merk.

Meer over

In 1974 werd Montis opgericht. Vanaf 1975 is het bedrijf gevestigd in Dongen in het inmiddels internationaal markante “zwarte gebouw”. De locatie Dongen is destijds bewust gekozen. Leren bekleding werd een specialiteit en alle belangrijke leerlooierijen en leervakkennis waren immers in dit gebied, dat de ‘Langstraat’ genoemd wordt, gevestigd.
 
Filosofie
Vanaf het begin stond modern design met een superieur zitcomfort hoog in het vaandel. Kenmerkend voor de Montis collectie zijn de uitgesproken kleurstellingen in diverse bijzondere leer en stofkwaliteiten en de eigenzinnige vormgeving met een menselijk en sympathiek karakter. Montis geloofde sterk in eigen ideeën en technieken, ondanks dat deze dwars tegen de gevestigde ideeën ingingen. De productiemethode waarbij de romp van een stoel of bank “een jas aankreeg” was betrekkelijk onbekend. Hierdoor onderscheidde Montis zich van haar collega’s in de branche. Deze stoffeermethode wordt bij Montis nog steeds toegepast op veel van de modellen.
 
Ontwerpers
Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 werd Gijs Papavoine hoofdontwerper naast eigenaar Paul van den Berg. Zijn vernieuwende vormgeving heeft grote invloed gehad op de exclusieve plaats die Montis inneemt op de markt en op de vormgeving in het algemeen. Sedert begin van de 90er jaren zijn er ook diverse externe ontwerpers gekomen die uiteenlopende producten voor Montis hebben ontworpen vanuit dezelfde basis filosofie.
Dit waren o.a. Niels Bendtsen, Arnold Mercx, Marie Christine Dorner en Gert Batenburg. En vanaf 2004 zijn er ook ontwerpen gekomen van Dick Spierenburg en Karel Boonzaaijer, en werkt Montis sinds 2006 ook samen met Studio Job, Alain Berteau en Demakersvan, en de laatste jaren met Simon Pengelly en Bertjan Pot.
 
Toekomst 
Montis blijft verder zoeken naar nieuwe materialen en technieken die gebruikt kunnen worden voor het ontwerpen en ontwikkelen van verrassende en vernieuwende modellen die voldoen aan de hoogste en modernste kwaliteitseisen en nieuwe hedendaagse behoeften.
Als “kosmopoliet” blijft Montis ernaar streven om als betrouwbare en toegewijde partner verder te bouwen aan een hechte samenwerking met haar internationale partners. Daarbij zullen eerlijkheid, toegewijdheid en oog voor detail hoog in het vaandel blijven staan.

Montis ziet u bij de grootste Design Center van Nederland

  • Producten
  • Sorteren

  • Producten
  • Sorteren