pilat en pilat showroom winkel

 

De Famylje Collection van Pilat en Pilat

De meubelstukken uit de Pilat en Pilat Famylje Collection, waarin de Friese naam voor familie is verwerkt, vormen een boeiende verzameling ooms, tantes, neven, nichten en een moeder. Hun namen zijn getransformeerd tot één sympathieke collectie. Als robuuste tafels, gastvrije stoelen en uitnodigende kasten. Sinds de introductie van de Pilat en Pilat Famylje Collection in 2001 groeit het aantal modellen gestaag. Steeds meer designliefhebbers zijn op zoek naar tijdloze en eerlijke meubels met eigenheid.

 

Meer over

Pilat & Pilat en handwerk

Gjalt Pilat, Kristien Pilat en Peter Tromop vormen een ontwerpersgroep in beweging.

Ondanks de groeiende vraag, blijft de wijze van produceren puur ambachtelijk en worden alle meubels van begin tot eind met de hand gemaakt. De gebruiker krijgt hiermee een met zorg en aandacht omringd product in zijn bezit, waarbij het persoonlijke handschrift van de makers en de liefde voor massief hout in de meubels doorademt. De meubels zijn daardoor unica, ook al kan de liefhebber zoveel Hiddes of Hindriks in huis halen als hij wil. Elk exemplaar zal als een nieuw familielid zijn plek in het toekomstige interieur vinden.

Gjalt Pilat

Werken met natuurlijke materialen en met name massief hout, is de grote voorliefde van Gjalt Pilat. Zijn vormentaal is sober en tijdloos. Dagelijks is Gjalt Pilat bezig met het “zoeken” naar heldere, eenvoudige vormen. Hij vindt het belangrijk om juist zichtbare constructies toe te passen, waardoor het meubel voor de gebruiker in zijn of haar woon- of werkomgeving een rustgevend, plezierig gevoel geeft.

De meubelen worden per stuk op maat in eiken, iepen, walnoot, esdoorn en kersen gemaakt door vakbekwame meubelmakers. De afwerking gebeurt met natuurlijke olie en/of zeep, waardoor het hout zijn prachtige pure uitstraling behoudt.

Mijn meubelen zijn tijdloos, daardoor zijn ze voor de toekomst “erfstukken” welke ook dan in de “tijd” zullen passen. Gjalt Pilat

Pilat en Pilat ziet u bij de grootste Design Center van Nederland

    • Producten
    • Sorteren

      • Producten
      • Sorteren