Pilat en Pilat Dirk Jisk tafel

Pilat en Pilat tafel Dirk Jisk

Design: Gjalt Pilat, 2009

Rond de tafelschikking geen gevecht met de poten, want het blad heeft slechts één drager.

Ervaar de Dirk Jisk en kom een kijkje nemen in onze winkel in Hoogland!

MAATWERK

Elk mens is anders, heeft andere wensen en behoeften. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij onze tafels aanpassen aan wat jij wilt. Zo maken wij jouw tafel met de juiste lengte, breedte, hoogte, kleur en afwerking. Zodat deze tafel perfect past in je eigen interieur en voldoet aan jouw persoonlijke wensen. 

 

Klik hier voor meer productinformatie

Pilat & Pilat eetkamertafel Dirk-Jisk

Afmetingen:


Lengte

Breedte

Hoogte

Prijs v.a. in eiken

Rechthoekig        
Dirk-Jisk 200 cm 90 cm 76 cm € 3.293,-
Dirk-Jisk 220 cm 90 cm 76 cm € 3.366,-
Dirk-Jisk 240 cm 90 cm 76 cm € 3.438,-
Dirk-Jisk 260 cm 90 cm 76 cm

€ 3.516,-

De Dirk-Jisk is ook leverbaar in ovaal, rond en vierkant (prijs op aanvraag)

* Prijzen onder voorbehoud.

Bijzonderheden:

 • bladdikte is 4 cm.
 • onderstel/blad demontabel
 • stalen poot is geëxpoxeerd en mogelijk in 3 kleuren:
  • RAL 9004 (Signalschwarz)
  • RAL 9010 (Reinweiss)
  • RAL 9007
 • blad is opgebouwd uit lengtes van 30 tot 35 cm. afhankelijk van het model
 • afwerking olie en/of zeep
 • het eikenhout kan gerookt worden voor een meerprijs van 5%
 • iepen en esdoorn kan gebakken worden voor een meerprijs van 20%
 • eiken is ook leverbaar in: (hiervoor geldt een meerprijs van 5%)
  • RAL 9004 (Signalschwarz)
  • RAL 9016 (Verkehrsweiss)
  • Basalt
  • Matte lak

Pilat en Pilat houtkleuren

Over houten meubels

In de massief houten meubelen van de Famylje Collection staan zes houtsoorten centraal; eiken, walnoot, esdoorn, iepen, kersen en voor het buitenmeubilair acacia. Bij elk meubel blijft het unieke karakter van de boom bewaard. Geen twee exemplaren van hetzelfde type meubel zijn daardoor qua uitstraling exact hetzelfde, maar kunnen verschillen in bijvoorbeeld kleur nuance.

Het hout wordt gesorteerd en verwerkt door ervaren meubelmakers in de eigen fabriek in Bosnie. De meubelen worden gedurende het hele productie proces continue gecontroleerd op kwaliteit. Elk meubel wordt op maat gemaakt in de houtsoort naar keuze. De afwerking van het hout is met natuurlijke olie of speciale meubelzeep.

Hout is een natuurlijk materiaal en daardoor zijn mogelijke afwijkingen in kleur en structuur inherent aan het materiaal. Ondanks de behandeling kan de kleur van het hout veranderen door plaatsing in direct zonlicht of kunstlicht. Hout heeft een open structuur en is daardoor onderhevig aan de blootstelling van de luchtvochtigheid. Het kan altijd iets gaan werken. Vooral in de winterperiode wanneer er veel gestookt wordt in huis, kan de luchtvochtigheid te droog zijn voor het hout. Om het krimpen van het hout zoveel mogelijk te voorkomen, adviseren wij een gezond woonklimaat, ca. 20 graden celcius kamertemperatuur en 55% - 65% relatieve luchtvochtigheid. Wanneer het te droog is kunnen kleine scheurtjes ontstaan in het hout, die ook weer dicht gaan naarmate de vochtigheidsgraad omhoog gaat.

Hout is een hoogwaardig materiaal en moet met de nodige zorg behandeld worden. Scherpe, hete of vochtige voorwerpen kunnen het houtoppervlak beschadigen. Gemorste vloeistoffen dienen direct weggenomen te worden om vlekken te voorkomen. Het gebruik van ‘agressieve’ schoonmaakmiddelen en zeker schuurmiddelen wordt afgeraden. Veel vlekken kunnen worden voorkomen door het gebruik van onderzetters en door de inwerktijd van de vlek te verkorten door het tijdig weg te nemen.

Kleine reparaties zelf uitvoeren
Een voordeel van niet gelakte en niet kunstmatig gekleurde massieve meubelen is dat u deze zelf mooi kunt houden en kleine beschadigingen kunt herstellen. Vaste en sterke vervuiling zoals sporen van regelmatig vastpakken of rubbersporen van schoenzolen op de tafelpoten kunnen met fijn (korrel 220) schuurpapier weggeschuurd worden. Daarbij moet voorzichtig in de lengte van de houtrichting geschuurd worden. Hierdoor wordt de olie- of zeeplaag die normaal de vervuiling tegenhoudt weggenomen. De oppervlakte bescherming moet na de behandeling weer opnieuw aangebracht worden. Een diepe kras of deuk kunnen door wegschuren of opzwellen (vochtige doek kort onder een warm strijkijzer op de beschadigde plek) hersteld worden. Zo is het herstellen van kleine beschadigingen van uw meubel ook zonder vakkennis probleemloos mogelijk.

Adviezen in het kort:

• Voorkom verkleuringen door uw meubel zo weinig mogelijk in permanent zonlicht te plaatsen.
• Plaats uw meubel niet te dicht bij een warmtebron of een airco-unit, om uitdroging te voorkomen.
• Schaf een hydrometer aan en houdt de relatieve luchtvochtigheid in uw woning tussen 55% - 65%
• Gebruik onderzetters of placemats om kringen te voorkomen.

 

Onderhoud met olie

De natuurlijke oliën die worden toegepast op Pilat&Pilat meubelen versterken de structuur en kleur van het hout en zorgen voor een sterk en slijtvast oppervlak. De speciale samenstelling van de oliën zorgt er voor dat het hout blijft “ademen”. Het hout is daarom veerkrachtig en duurzaam en behoudt zijn natuurlijke eigenschappen.

Pas aangekochte Pilat&Pilat meubelen die met olie afgewerkt zijn hebben een uithardingsperiode nodig van 8 tot 10 weken. Gedurende deze periode vormt zich een beschermend laagje over het hout. Wij adviseren u in deze periode het meubel niet intensief te gebruiken:

• De eerste 8 tot 10 weken uw meubel NIET met onderhoudsolie behandelen.
• Bescherm uw geoliede meubel tegen vocht door het gebruik van onderzetters.

Door het gebruik van het meubel kan het hout vaal worden. U kunt uw meubel dan ‘opfrissen’ met de bijgeleverde onderhoudsolie (naturel of witgepigmenteerd). Deze onderhoudsolie herstelt de oorspronkelijke olielaag en geeft een zijdeachtig, soepel, vuil- en waterafstotend laagje.

• Het meubel normaal schoon houden met een vochtige doek.

• Bij gebruik van wit gepigmenteerde onderhoudsolie het flesje voor gebruik goed schudden en eventueel roeren, zodat het witte pigment zich goed met de olie vermengt.

• Een kleine hoeveelheid onderhoudsolie op een katoenen doek aanbrengen en in het hout masseren.

• Na een droogtijd van 20 minuten het meubel droog wrijven met een schone katoenen doek in de richting van de houtnerf. Deze behandeling na ca. 40 minuten herhalen.

• Het meubel mag pas na 4 uren weer normaal gebruikt worden. Na de behandeling met onderhoudsolie mag het hout op de behandelde plekken 24 uur niet met water in aanraking komen in verband met het uitharden van de olie.

Waarschuwing:
vergeet niet om de katoenen doek waarmee de onderhoudsolie is ingewreven na gebruik goed uit te spoelen met water en buiten te laten drogen, of nat gemaakt met water in een plastic zak op te bergen en weg te gooien. Dit in verband met zelfontbrandinggevaar.

Onderhoud met zeep

Zeep als onderhoudsmiddel voor houten meubels werkt op twee manieren. In de eerste plaats werkt zeep preventief. Na elke zeepbehandeling volgt een verzadiging van het oppervlak door de cocos- en sojavetten waardoor vuil en vocht minder kans hebben om in het hout door te dringen.

In de tweede plaats werkt de zeep ook reinigend door het vuil in de bovenste laag van het hout te verwijderen. Wanneer een gezeept meubel aan u wordt geleverd is het reeds een aantal keren gezeept en vergt het daarna regelmatig onderhoud.

De zeep (witgepigmenteerd of naturel) is vervaardigd uit plantaardige grondstoffen zonder gebruik van kleur- en geurstoffen, conserveringsmiddelen of andere kunstmatige toevoegingen.

De zeep is uiterst geconcentreerd en dient te worden verdund met water, alvorens op het hout aangebracht te worden. Hoe hoger de concentratie zeep hoe witter/bleker het hout wordt of blijft. Hoe vaker u het zeept des te witter/bleker zal het hout worden cq blijven en des te meer bescherming voor het hout.

Vuil en vlekken kunt u verwijderen door de zeep onverdund op de ruwe zijde van een schuursponsje (katoenen doek gebruiken bij een geolied meubel) aan te brengen en op de te reinigen plek in de richting van de houtnerf met druk, al naar gelang de intensiteit van de vlek, te schuren. Vervolgens de plek afnemen met een schone, vochtige doek. Indien nodig, een aantal keren herhalen. Aansluitend het meubel volgens normale gebruiksaanwijzing zepen.

Moeilijke vlekken, zoals vettigheid en rode wijn kunt u verwijderen door een kleine hoeveelheid pure zeep op de vlek te leggen en dit af te dekken met een vochtige doek waarna u de zeep ongeveer 10-12 uur laat inwerken. Daarna het vlak opnieuw inzepen.

Normaal schoonhouden met een vochtige doek.

Het zepen dient u te herhalen, afhankelijk van het gebruik en vuil worden:
- eet- en salontafels: 1 x per 1 tot 3 weken
- dressoirs en kasten: 1 x per 1 tot 3 maanden
Het zeepmengsel bestaat uit: 1 deel zeep en 20 tot 40 delen water. De verhouding is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van het meubel en de kleurnuance die u wilt bereiken.

Bij intensief gebruik adviseren wij u een verhouding van 1:20 tot 1:30.

Bij minder intensief gebruik kunt u volstaan met 1:30 tot 1:40.

Vóór gebruik van een zeepmengsel van wit gepigmenteerde zeep het mengsel goed schudden of roeren, zodat het witte pigment zich goed met de zeep vermengt.

Het is aan te raden dit mengsel te bewaren in een afsluitbare fles of plantenspuiter, zodat het altijd klaar staat voor gebruik.

Breng het mengsel aan op de ruwe kant van het bijgeleverde schuursponsje (katoenen doek gebruiken bij een geolied meubel) en zeep het hele meubel in, in de richting van de houtnerf. Laat dit ca. 2 minuten inwerken.

Daarna het meubel met een schone, vochtige doek afnemen waardoor overtollig zeep en vuil in de toplaag van het hout worden verwijderd. Het water zal zeer snel verdampen en een nieuwe zeeplaag in het hout blijft over.

Pilat en Pilat
: Pilat en Pilat Dirk Jisk tafel : Eetkamer : Pilat en Pilat : 12589965575
Kleur :
v.a. € 3.293
In stock
Neem contact op en vraag offerte aan

interieuradvies pilat en pilat kast tafel maatwerk hout zeep olie lak eiken noten


CONTACT

T : 033-480.14.41
E: info@kokwooncenter.nl


11.000 m2 wooninspiratie


beste woonwinkel interieuradvies utrecht amersfoort gelderland flevoland almere design meubelen