Pode meubelen banken en fauteuils
Pode BY Leolux design Store

Wij ontvangen u graag in onze Pode Design Store.  Doordat wij zeer te spreken zijn over de kwaliteit, de mogelijkheden en de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding hebben wij een grote Pode Design Store.

In onze Pode store kunnen wij u optimaal adviseren over de diverse zitmeubelen. U kunt proefzitten en de mooiste stoffen uitzoeken. Graag zetten wij de Pode modellen in ons 3D-tekenpakket, zodat u een goed beeld krijgt van hoe de meubelen bij u thuis zullen staan.

Pode: betaalbaar design en snel leverbaar

Het leuke aan Pode is dat design niet duur hoeft te zijn. De uiterst scherpe prijzen passen uitstekend bij een jonge en dynamische doelgroep.  Pode maakt namelijk gebruik van de expertise en faciliteiten van Leolux. Hiermee kan op administratieve, productie en logistieke kosten bespaard worden. Pode heeft de kwaliteit van een A-merk voor uiterst scherpe prijzen. Overtuig uzelf.

Pode meubelen zijn snel leverbaar, maar niet uit voorraad, want daarvoor zijn teveel combinaties mogelijk. Binnen 8 weken heeft u een maatwerkbank van Nederlandse kwaliteit in huis.

Pode bij Kok Wooncenter

Wij van Kok Wooncenter zijn enthousiast over de kwaliteit en de modellen.

Op de constructie van de romp heeft u 7 jaar garantie! Dit is mogelijk door de duurzame kwaliteitsconstructie van het "Q-frame" van Leolux. Pode is niet voor niets kwaliteit van Nederlandse bodem.

Door onze jarenlange samenwerking met Leolux hebben wij een prima kijkje achter de schermen. Zo kunnen wij u het allerbeste advies geven.

Meer over

Voordelen van Pode

Pode is Nederlands design, gemaakt in Venlo, in de Leolux fabriek. De hoge kwaliteitstandaard van Leolux vindt u terug in de Pode meubelen.

Pode heeft vast gestoffeerde banken. Dit heeft het voordeel dat plooivorming tot een minimum is beperkt. Deze stoffeerwijze geeft Pode een moderne look. Wel is leuk om te vermelden, dat Pode ook voor mensen met een nonchalante look een zeer comfortabele bank heeft ontworpen: Pode Snooze. Pode Snooze is daarom als uitzondering niet vast gestoffeerd, maar heeft losse kussens. Kom proefzitten en ervaar wat bij u het beste past.

Voor de bekleding kunt u kiezen uit stoffen van De Ploeg en Kvadrat, de absolute top in meubelstoffen: slijtvast, kleurecht en robuust. Precies de uitstraling die we met Pode willen bereiken. Een prachtige collectie actuele kleuren vindt u in de stalenbundels van Pode.

 


Designmerk uit Venlo

De banken van Pode zijn van herkenbaar Dutch Design. Uitermate geschikt voor het Nederlandse publiek vanwege de even Nederlandse nuchtere vormgeving: strak en duidelijk. En dat allemaal ook nog eens van Nederlandse bodem...

Pure stoffen

Voor de aankleding van je meubel biedt Pode een uitgebreide keuze in merkstoffen en hoogwaardig leer. En wees gerust, Pode werkt niet met (wisselbare) hoezen. Pode stoffeert de verschillende onderdelen van de bank allemaal apart en verdelen de spanning gelijkmatig over de stof. Dit zorgt ervoor dat de stof niet opkruipt of trekt zodra je op je bank gaat zitten. In tegenstelling tot banken die wel als één geheel over de bank getrokken worden.

A-merken

De designmeubelen van Pode zijn van hoog gekwalificeerde stoffen van De Ploeg en Kvadrat, en gebouwd met de kennis, expertise en constructiekwaliteit van de Leolux fabriek. Bij Pode weet je dus zeker dat je goed zit. Meer over de A-merken van Pode.

Overzichtelijke collectie van topkwaliteit

Je interieur laat zien wie je bent: het vertelt over je stijl, je smaak, je manier van leven. Pode is een eigenzinnige collectie die bestaat uit fauteuils, banken en aanbouwelementen, kussens, en tafeltjes. Design speciaal voor jou, waarin je je ideeën over wonen en leven helemaal kwijt kunt.

Kwaliteitsframe: Q-frame

Quality frame met de L-norm
Pode gebruikt uitsluitend topmaterialen, zoals het Q-frame*. De romp wordt bij Pode niet aan elkaar geniet, gebruikelijk bij goedkope rompen, maar wordt voorzien van echte gelijmde houtverbindingen. Voor de dragende delen wordt het kostbare beukenhout ingezet, en geen plaatmateriaal. Beuken is een inlandse “hardhout” dat zeer sterk is en goed te bewerken. Daarom kunnen wij de constructie probleemloos zeven jaar garanderen!

*) Het Q-frame is een gedeponeerd merk van Leolux, Nederlands grootste producent van designmeubelen die bekend staat om de duurzaamheid van haar rompen.

De L-norm

Na het registered trademark ®, copyright © en het trademark TM, is er nu een nieuwe standaard, de L-norm. Dit keurmerk geeft aan dat designproducent Leolux in staat voor de kwaliteit van het product. Dat het wordt beschermd, niet alleen door het auteursrecht of door een registratie bij een merkeninstituut, maar door de kwaliteitsreputatie van het merk Leolux. Met minder hoef je geen genoegen te nemen.
Kies voor design dat voldoet aan de L-norm!

Volledige zekerheid

De eerste 2 jaar geven we volledige garantie. En omdat we met topleveranciers samenwerken, kan het nog beter! Op onze stoffen geven we een jaar extra garantie*. Op de constructie van de romp (Q-frame) heb je 7 jaar volledige zekerheid. Weet waar je aan toe bent met de heldere garantievoorwaarden van Pode.

Scherpe prijzen

Hoe houd je “made in Holland” toch betaalbaar? De ondersteuning door een grote organisatie werkt kostenbesparend: kennis hoeft niet worden ingekocht en personeel hoeft niet opgeleid, dat is er immers al, net als de administratie. Het transport is efficiënter, de vrachtwagens rijden toch en omdat onze producten in Nederland worden gebouwd, hoeven ze niet de halve wereld over. Zo houdt Pode de prijzen scherp!

Korte levertijden

We leveren niet uit voorraad, maar beginnen pas aan je meubel als de bestelling op papier staat. Zo krijgt ieder meubel de onverdeelde aandacht van onze vakmensen en kunnen we rekening houden met specifieke wensen in kleuren en bekledingen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je máánden moet wachten. Zulke levertijden laten we graag aan de anderen over. Wij leveren je bestelling binnen 4 weken bij de Pode-specialist van jouw keuze.

De mensen achter pode

De Pode-collectie wordt ontworpen en ontwikkeld in onze Nederlandse designstudio. Onze ambitieuze designers vertalen hun ideeën over wonen en inrichten in lekkere leefmeubelen. Speels, kleurrijk en eigentijds. Kennismaken met onze designers? Lees hun visie op design.

Pode en milieu

Pode streeft naar duurzaamheid, op elk gebied. Dat begint met het bouwen van een goed product. De Pode-modellen zijn gebouwd voor een lang leven, met een Q-frame van Leolux en bekledingen van merkproducenten als De Ploeg en Kvadrat. Daarmee kun je jaren vooruit. Pode is “Made in Holland” en datgarandeert een perfecte kwaliteit en topdesign, maar ook verantwoord gedrag ten opzichte van medewerkers en milieu. Omdat Pode de logistiek van een groter concern kan benutten, is het transport superefficiënt geregeld; ons hout is duurzaam geproduceerd en tijdens het productieproces maken we zoveel mogelijk gebruik van lakken en lijmen op waterbasis; restmaterialen worden hergebruikt en in de productie wordt restwarmte ingezet. Zo zorgen we bij Pode dat het milieu, de omgeving en de mensen die voor ons werken niet meer dan strikt noodzakelijk belast worden en houden we meteen de kosten in de hand.

Productadvies/tips

Pode onderhoud

Onderhoud van je Pode meubel

Hoe onderhoud je jouw Pode meubel? Wat te doen bij vlekken? Om te zorgen dat je nog langer kunt genieten van je Pode meubel, hebben we een paar tips.

 

Verkleuring voorkomen

Plaats je meubel dan niet in 't volle licht. De kwaliteitsstoffen in de Pode-collectie zijn zeer kleurecht, maar tegen teveel direct zonlicht is geen enkele stof opgewassen. Leer is iets minder gevoelig, maar het advies blijft hetzelfde.

 

Schoonmaken

Om bekleding lang mooi te houden is regelmatig schoonmaken belangrijk. Zo kunnen kleine stofdeeltjes zich niet aan de bekleding hechten. Leren bekleding elke week even afstoffen. Groot onderhoud maximaal twee maal per jaar. Meubelstoffen wekelijks stofzuigen. Gebruik altijd het speciale mondstuk, daarmee voorkom je dat je het weefsel beschadigd raakt.

 

Groot onderhoud leer

Voor het onderhoud van leren meubelen, adviseren wij de Ecocleaner en Ecocare. Een veilig product dat in overleg met de producenten van leer getest is.

 

Groot onderhoud stof

Chemisch reinigen is mogelijk bij losse hoezen. Houd wel rekening met enige krimp. Roep anders de hulp in van een gespecialiseerd bedrijf.

 

Vlekken op stof

LET OP: niks doen is beter dan het verkeerde. Een vlek die verkeerd is behandeld is haast niet meer te verwijderen. Verwijder vaste bestanddelen met een lepel. Leg een vochtige katoenen doek op de vlek. Zoek daarna uit wat de beste manier is om de vlek te verwijderen. Op www.james.nl vind je daarvoor de beste adviezen.

 

Vlekken op leer

Nooit te hard wrijven! Dat veroorzaakt glimmende plekken. Meestal zakt de vlek na een tijdje weg in de poriën.

Pode ziet u bij de grootste Design Center van Nederland

  • Producten
  • Sorteren

  • Producten
  • Sorteren