Flux Chair

Flux Chair

De Flux Chair van Tom Schouten en Douwe Jacobs voor Flux is een praktische opvouwbare stoel.
Binnen 10 seconden vouw je de Flux Chair van envelop tot een bijzondere designstoel. En de superstevige constructie - getest tot 160kg door TNO/TUV - maakt hem nog praktisch ook!
 
De Flux Chair is door zijn constructie en gewicht van 4,3 kg. zeer eenvoudig op te bergen. Daarnaast combineert deze superpraktische stoel op een innovatieve wijze Dutch Design met de voordelen van opvouwbaar meubilair. De FluxChair is oneindig te vouwen, en wordt daardoor alleen maar sterker!
 

Afmetingen 

Opgevouwen: H 77 x B 85 x D 1,5 cm
Uitgevouwen: H 85 x B 62 x D 64 cm
 

Kleuren

De keuze is uit: ice blue, pebble grey, anthracite grey, jet black, pure white, lemon lime, bright orange, classic red
 

Idee

Het idee van een klapstoel stoel stamt af van de Egyptenaren. In die tijd stond een klapstoel symbool voor status en schoonheid. De laatste jaren is de klapstoel in een beetje in verval geraakt. Klapstoelen worden er alleen bij gepakt tijdens verjaardagen en andere aangelegenheden en worden daarna weer snel in de kast/kelder gezet. De Nederlandse ontwerpers/ondernemers Douwe Jacobs en Tom Schouten hebben het idee van een opvouwbare stoel een nieuw gezicht gegeven. De Flux Chair is een opvouwbare stoel die gemaakt is van plastic polypropyleen. Door bepaalde vouwlijnen in het plastic te vrezen kun je de stoel binnen een handomdraai opvouwen en wordt de stoel maar luttele centimeters dik. Hierdoor kan de stoel makkelijk worden opgeborgen of zelfs worden opgehangen aan de muur.
 

Kenmerken

De Flux Chair weegt 4,3 kg en kan een persoon dragen met het gewicht van 160 kg. Daarnaast bevat het polypropleen een UV-filter waardoor de stoelen ook buiten kunnen worden gebruikt zonder dat de kleuren vervagen. De Flux Chair is er in 8 verschillende kleuren. Om het zitcomfort te verhogen zijn er ook bij passende kussentjes verkrijgbaar in 4 kleuren. Alle stoelen worden gefabriceerd in Nederland waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Dit gecombineerd vormt de Flux Chair tot een ingenieuze, mooie en vooral lekker zittende stoel.
 
 
Premium Home Collection
: Flux Chair : Tuin : Premium Home Collection : FLUXCHAIR : Binnen 10 werkdagen
Kleur :
€ 89
In stock