Schuitema Meubelen

Schuitema meubelen is december 2013 helaas gestopt met het produceren van meubelen.
In onze showroom hebben wij nog enkele exemplaren uit de schuitema collectie die direct beschikbaar zijn.
 
 

Meer over

Schuitema Decoforma meubelen

 
Het spreekt vanzelf dat de meubelen met een uitgesproken eigen stijl uitsluitend van de beste materialen mogen worden vervaardigd. Rood, zwart en zilver waren de kenmerkende kleuren van de Art Déco-stijl en deze zijn uiteraard verwerkt in de Decoforma collectie.
 
Zo is gekozen voor het Afrikaanse rozerode Bubinga, beter bekend als Rosewood en voor zwarte accenten in massief ebbenhout. Als alternatief voor zilver wordt aluminium gebruikt. Voor de echte liefhebber kunnen overigens zelfs de metalen elementen worden verzilverd.
 

Schuitema Art Nouveau meubelen

 
De Belgen Henry van de Velde en Victor Horta waren de inspiratiebron voor het ontwerpen van de Jugendstillijn.
 
In kunst uit deze periode zijn natuurlijke vormen, zoals bloemen en bloemenranken goed zichtbaar. Ook in de lijn van Schuitema zijn deze vormen terug te vinden. Concaaf gevormde regels in de kasten, stoelen en tafelbladen geven een vleugje Jugendstil aan de collectie. De decoratieve vierkante gaten en de zwart gebeitste vierkante vlakken op de deurpanelen neigen al weer wat naar de Art Déco, een kunstuiting die aansluit op de Jugendstilperiode.
 

Schuitema Arts en Crafts meubelen

Geïnspireerd op de Arts & Crafts-stijlperiode van ca. 1890 tot 1920, wordt het programma gekenmerkt door liefde voor oorspronkelijke materialen en een hoog afwerkingsniveau. De Arts & Crafts-collectie is verkrijgbaar in drie verschillende basisuitvoeringen Base (naturel), Desert Lounge (mocca) en Luxury Club (kersen). Daarbij is het toegepaste kersenhout op steeds andere wijze bewerkt, waardoor elk van de uitvoeringen haar eigen uitstraling en sfeer kent. 
 
Daarnaast zijn alle afzonderlijke items van de Arts & Crafts-collectie voorzien van zogenaamde Individual Details, zoals ornamenten, handgrepen en inlays. Alle ID’s zijn van eerlijke materialen als aluminium, brons, leer en ritmisch gewelfd glas. De ID’s zijn met zorg bij de drie verschillende uitvoeringen geselecteerd en kunnen ook gemixt worden. Zo ontstaat er een zeer interessant en individueel keuzeprogramma. Een zeer eigentijds interieurconcept, maar met warmte, stijl en klasse van weleer.
 

Productadvies/tips

Schuitema furniture studio's

Bij Kok Wooncenter treft u de 3 grote studio's met  Schuitema meubelen aan. De Schuitema collectie bestaat uit stijlvolle klassiekers. 

Wij ontvangen u graag in onze Schuitema Studio.  Doordat wij zeer te spreken zijn over de kwaliteit ende mogelijkheden hebben wij een grote Schuitema Furniture Studio.
 
In onze Schuitema Studio kunnen wij u optimaal adviseren over de diverse zitmeubelen. U kunt proefzitten en de mooiste stoffen uitzoeken. Wij kunnen u de verschillende kastsystemen tonen en u informeren over de tafels en stoelen.

Een greep uit onze collectie Schuitema meubelen

  • Producten
  • Sorteren
  • Geen resultaten gevonden

   • Producten
   • Sorteren