Seuren tafels

De Seuren eettafels, salontafels en wandtafels zijn leverbaar in diverse houtsoorten en worden op maat gemaakt.

Bij Kok Wooncenter treft u een grote collectie Seuren tafels aan en kunnen wij u alles vertellen over de mogelijkheden.

 

Productadvies/tips

Onderhoud van Seuren tafels

Iedere tafel is uniek

Hout is een natuurlijk materiaal. Iedere boom is uniek in kleur, patroon en structuur. Ondanks onze beste zorgen en professionele behandeling van het hout, is het normaal dat er verschillen optreden tussen de houten delen. Het tafelblad is een natuurlijke weergave van het specifieke hout waarvan de tafel is gemaakt. Dat betekent dat een tafel zoals u die heeft besteld, qua kleur, patroon en structuur altijd afwijkt van de tafel die u in onze showroom of bij een dealer van Seuren Tafels heeft bekeken. Iedere tafel heeft dus een eigen uniek houtbeeld.
 
De massieve tafelbladen van een Seuren tafel zijn opgebouwd uit aan elkaar verlijmde massieve houtstroken van wisselende breedte. Natuurlijke kenmerken van massief hout, zoals noesten, vergroeiingen en zwarte pintjes, zijn onvermijdelijk. Echt open gebreken mogen niet in het zicht zitten, maar kunnen bijvoorbeeld wel aan de onderkant van het tafelblad voorkomen. Wij leveren onze tafels zowel behandeld als onbehandeld. Behandelde tafels zijn afgewerkt met meubelolie, whitewash, grijswas of lak. Door invloed van (zon)licht neemt het hout na verloop van tijd zijn definitieve kleur aan.
 

Vocht en temperatuur

Net als bij de huid van de mens, is het voor hout essentieel het vochtgehalte op peil te houden. Om krimpen van het hout te voorkomen, adviseren wij u de relatieve vochtigheidsgraad in uw kamer constant op ongeveer 60% te houden. Daarnaast is het voor het hout het beste als de temperatuur in uw huis niet te veel schommelt, maar gelijk blijft. Zet uw tafel bij voorkeur neer op een plek met voldoende afstand van een warmtebron. Massief hout is bijzonder gevoelig voor schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Het hout kan dan gaan werken, waardoor kleine kop- en droogscheurtjes kunnen ontstaan. Een constante omgevingstemperatuur en relatieve luchtvochtigheid zijn daarom essentieel.
 

Onderhoudsvoorschrift - Massief hout met olieafwerking

In vergelijking tot gelakte massieve tafels, komt bij massief hout met olieafwerking de natuurlijke uitstraling van het hout nog beter tot zijn recht. Wij behandelen onze tafels met een hoogwaardige meubelolie. Samengesteld op basis van uitsluitend ecologisch verantwoorde grondstoffen, reinigt, verzorgt en beschermt deze olie het hout.
 
Vooral nieuwe tafels behandelt u regelmatig met olie. Veeg de overgebleven olie van het hout af. Als het tafelblad eenmaal is verzadigd, volstaat een behandeling eens per half jaar. Met deze regelmatige behandeling geeft u uw tafel een goede verzorging. Daarmee beschermt u het hout, met als gevolg een langere levensduur van uw tafel.
 
Voor dagelijks onderhoud is afnemen met een droge doek voldoende. Indien nodig gebruikt u lauw water. Lichte krassen en vlekken schuurt u in de richting van de houtnerf weg, met zeer fijn schuurpapier (korrel 240). Daarna weer met (teak)olie behandelen.
 

Onderhoudsvoorschrift - Massief hout met whitewash of grijswas afwerking

Voor dagelijks onderhoud is afnemen met een droge doek voldoende. Indien nodig gebruikt u lauw water. Direct contact met water (door bijvoorbeeld glazen op tafel te zetten) moet u voorkomen. Gebruik dus bij voorkeur onderzetters.
 
Eventueel kunt u de tafel eenmaal per jaar volledig reinigen. Vlekken schuurt u in de richting van de houtnerf weg, met zeer fijn schuurpapier (korrel 240). Daarna brengt u de whitewash of grijswas met een droge doek aan. Overtollige whitewash of grijswas verwijdert u met een droge doek.
 
Voor een betere bescherming van uw tafel kunt u de bijgeleverde hardwax van Osmo aanbrengen met een droge doek. Let op: deze hardwax geeft meer glans en uw tafel wordt minder wit of grijs!
 

Onderhoudsvoorschrift - Massief hout met lak

Voor dagelijks onderhoud is afnemen met een droge doek voldoende. Indien nodig gebruikt u lauw water.

Seuren tafels ziet u bij de grootste Design Center van Nederland

    • Producten
    • Sorteren

      • Producten
      • Sorteren